onsdag 30 oktober 2013

Onsdag kl 19.30 och allt är helt tyst

I kväll blev det helt tyst i huset och ändå var alla vakna! - mormor, Anna, Jenny och Herman gick ut en kvällspromenad. Jag kunde sätta mig i soffan med en koffeinfri espresso, en chokladbit och ladda över lite bilder till bloggen.

Roligt att få feedback om att du Linda gillar att följa vår vardag. Så här kommer lite diverse, t o m en fyra veckor gammal vardagshändelse som säkert många av er hemma i Sverige med höstterminsstart i färskt minne känner igen sig i - lusjakt!

På tredje försöket att bli av med löss o gnetter körde vi en dunder inpackning på fem timmar på hela familjen. Kortet är taget av våra gäster som vi hade bjudet över på middag:

Idag har vi haft +36°C i skuggan. Jag var ute och sprang efter att barnen åkt med skolbussen kl 7.15, redan 7.45 blev det för varmt för att löpningen skulle vara behaglig :-(

Värmen har gjort att mormor och Herman har premiärbadat i poolen idag, för Annas del var det väl tjugo elfte gången hon badade sen vi kom hit ;-)


Anna kom förresten hem själv med skolbussen idag - Axel och Elmer har åkte på tre dagars lägerskola! Sovsäckar fick vi låna av den svensk/norska familjen några kvarter bort - ni kanske minns dem vi träffade den där helgen när vi var ute och letade grejer på trottoarkanterna någon vecka efter att vi hade flyttat in. Mamma Kristina är ordförande i SWEA. I övrigt fixade vi packlistan med eget material. Här en bild från i morse med allt bagage och förväntansfulla killar:

Apropå Anna och att klara sig själv i skolan, så har hon gjort stora framsteg i klassrummet men inte varit sig själv på den fria leken på rasterna. Vi misstänkte det dels m a a Annas ovilja att berätta om sina dagar dels tack vare mormors besök i skolan i fredags. När jag pratade med skolledningen i måndags fick jag ett fantastiskt bemötande och stora vana vid problematiken att komma igång med det sociala samspelet och det engelska språket på rasterna med eleverna i introduktionsklasserna.
Igår vid middagen var Anna ivrig att få berätta om sin dag och undrade om vi inte hade några frågor om hennes dag. Biträdande rektor hade kommit på morgonen och pratat med henne och fröken om att det till första rasten skulle komma fyra flickor från ordinarie årskurs 2 som ville leka med henne. Anna fick gå lite tidigare från sin lektion för att gå med dem och äta tea-time-smörgås och sedan hinna leka också. De hade även lekt på lunchrasten, ytterligare en flicka i Annas klass hade hängt på och de hade lekt lekar och pratat engelska med varandra. Nu ska det träffas alla raster varje dag, någon gång kanske Anna t o m ska få ta med sin lunchlåda och äta den i flickornas klassrum!
Så skönt att få så bra stöd, så snabbt.

Mer som hänt idag är att jag är klar med genomgången av ett femtiosex sidor långt besiktningsprotokoll vi i förra veckan fick av fastighetsskötaren. Mycket var ok, men en hel del behövde kommenteras. En kul grej var att det stod att köksfönstrena inte gick att göra rena på utsidan p g a fasta myggnät. Ja, de var minst sagt skitiga när vi flyttade in, men med hjälp av en vanlig skruvmejsel kunde halva fönstret lyftas av inifrån och andra halvan putsas med trasa fastsatt med lite gummisnoddar på ett skaft. Tänja lite på myggnätet och några rispor på högerarmen så var fönstret riktigt fräscht sen!


Mormor var som sagt i barnens skola i fredags. Av en lycklig händelse var det skolans "Grand Parents day" just den dagen. Allt började med sedvanlig storsamling med nationalsång, skolsång och utdelning av olika utmärkelser. Mormor fick se Elmer gå fram denna gång! (Gissa vad det gällde... hans "skills and abilities" i australiensiskt fotboll;-)


Klicka på youtube-länkarna så får du höra några snuttar av nationalsång och HighGates skolsång:

Australiens nationalsång
"...we are young and free..."

HighGate sången
"... we combine how to learn and play... ...to prepare for the years who is ahead..."

Mormor fick sedan följa med Anna på "Art":


Även jag och Herman passade på att hänga runt lite bland mor- och farföräldrar. Vi fick ta del av Axel o Elmers första lektion för dagen:

Mot slutet tog Hermans sin mormor i handen och gick sin sedvanliga runda på muren:
(i bakgrunden kan man se Anna närmast bollen)

i lördags åt vi vår första middag på altanen:


och i måndags fick Axel en målvaktskompis:


Oj, oj vilket spretigt blogginlägg ;-)

Skriv gärna vad ni vill veta mer om, så kan vi koncentrera oss på det...

Tänk, i morgon är det bara EN lunchbox att fixa!
Christian

4 kommentarer:

  1. Tack igen för ett mycket spännande inlägg och grattis till utmärkelsen Elmer. Kul att Anna har det bättre i skolan och att Axel fått en måliskompis. Jag tycker att man får en jättebra bild av hur ni har det.Jag skulle gärna se lite mer filmsnuttar.... kan vi inte få en hälsning på engelska av barnen? Och så vill jag se Herman!

    KRAM till er alla!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att se att alla har det bra och bara får det bättre!!!!!!
    Att tänka på är att ni "bara" varit borta ett "sommarlov" än så länge.....
    Även om det säkert känns längre för er!!! OCH vet ni vi ses om mindre än ett sommarlov !
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Hej! Vill bara skriva att det är jätte roligt att läsa om ert, för mig, härliga, annorlunda vardagsliv. Kommer jag fortsätta göra.
    Kram! Anneli (före detta Stockholmare)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Härligt att se att ni har det bra.
    Lilly vaknade i söndags morse och grät av sorg efter Anna. Till vår stora glädje fick vi genom familjen Bergengren reda på att ni hade en blogg. Vilken lycka! Vi har därför i dagarna tre nu funderat på vad ni gör just nu där borta. Lilly skulle gärna vilja skicka brev eller maila til Anna. Hur gör vi det? kram till er alla Anna och Lilly

    SvaraRadera